Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara^da Ulaşım Krizi
Ankara^da Ulaşım Krizi
 
Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan özel halk otobüsleri saat 17.00'de kontak kapatacaklarını açıkladı.
 
18.10.2022 - 00:25

 Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan 850'ye yakın halk otobüsünün, bugün saat 17.00'den sonra hizmet veremeyeceğini belirterek "Biz zam istemiyoruz, zam da bizi kurtarmaz. EGO otobüslerimiz nasıl sübvanse ediliyorsa, halk otobüsleri de sübvanse edilsin" dedi.

Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan özel halk otobüsleri saat 17.00'de kontak kapatacaklarını açıkladı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan 850'ye yakın halk otobüsünün, bugün saat 17.00'den sonra hizmet veremeyeceğini belirterek "Biz zam istemiyoruz, zam da bizi kurtarmaz. EGO otobüslerimiz nasıl sübvanse ediliyorsa, halk otobüsleri de sübvanse edilsin" dedi.
Özel halk otobüslerinin sorunlarıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşen Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, görüşmenin ardından soruları yanıtladı.Ankarada ulaşım krizi: Özel halk otobüsleri kontak kapattı

'ÇÖZÜM ALAMADIK'
Yaklaşık 4 ay önce zam talebinde bulunduklarını ancak Belediye Meclisinden gelir desteği kararı çıktığını ve söz konusu desteğin bu süre içerisinde eridiğini ifade eden Kara, bugün de EGO Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 1 saat süren toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir çözüm alamadıklarını ifade etti.

GİDER GELİRDEN FAZLA
Kara, görüştükleri yetkililerin, Ankara halkının mağdur olmaması için araçların çekilmesine itiraz ettiklerini, ancak dış ilçelere gidişte araçların 70 litre mazot yakarken, 30 litreye denk gelecek bir miktarı kazandıklarını belirterek, şehir içindeki araçların ise günlük 3 bin 500 lira civarında para kazandığını ancak giderlerinin 4 bin 800 lira olduğunu ifade etti.

'ANKARA BÜYÜKŞEHİR'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ'
Kara, şunları kaydetti:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızdan isteğimiz, bizim acilen ya sübvanse edilmemiz ya da araçlarımızın kiralanması. Biz bu talepte bulundukça ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından bize gelen somut bir dönüş var ne de 4 tane grup başkan vekilliğinden... Ama herkes, bizim esnafımız üzerinden siyaset yapıyor. Kimse siyaset yapmasın. Acilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Çünkü bu kamu hizmetini biz yapıyoruz. Ankara'da 850'ye yakın halk otobüsü saat 17.00'den sonra hizmet veremeyecek durumda."

'BİZLER DİLENCİ DURUMUNA GELDİK'
Kontak kapatma eyleminin ilçe otogarında yapılacağını ve yol kapatma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Kara, "Yani bizler artık dilenci durumuna geldik. Her 3 ayda bir gelir desteği adı altında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanıyoruz. Üç aylık bir gelir desteği daha veriliyor. Daha çıkmadan mazota zam geliyor, yine bitti" ifadelerini kullandı.


'ANKARALININ MAĞDUR OLMAMASI İÇİN MANSUR BEYİN BU İŞİ ÇÖZMESİNİ İSTİYORUZ'
Kara, şöyle devam etti:

"Biz zam istemiyoruz, zam da bizi kurtarmaz. EGO otobüslerimiz nasıl sübvanse ediliyorsa, halk otobüsleri de sübvanse edilsin. Bizim istediğimiz bu. Ankara halkımız bizi yanlış anlamasın. Ankara halkımızın da esnaflarımıza destek vermesini istiyoruz. Sosyal medyadan bazı arkadaşlar yazıyor, sahte hesaplardan, 'EGO otobüsleri çalışsın'. Buyurun şu görmüş olduğunuz araç 16 litre yakıyor. Beypazarı'ndan Ankara'ya, Polatlı'dan Ankara'ya. Körüklü EGO otobüsü gittiği zaman 50 litre yakıyor. Üç şoförle çalışıyor. Yani 16 litre yakan araç zarar ediyor. 50 litre yakan EGO otobüsü zarar etmeyecek mi? Yani Ankaralı halkımızın mağdur olmaması için Ankara Büyükşehir Belediye başkanımız Mansur Bey'den bir an evvel bu işin çözülmesini rica ediyoruz."

GÜNLÜK 400 BİN- 450 BİN YOLCU TAŞINIYOR
Özel halk otobüsleri ile taşınan yolcu sayısının ortalama şehir içerisinde araç başına 800 ile bin, ilçelerde ise 50 ile 60 yolcu arasında değiştiğini belirten Kara, Ankara'da yaklaşık şehir içinde 25, toplamda 70 hatları olduğunu söyledi.yeni şafak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Et dönerin Porsiyonu 120 Liraya Dayandı

Somer Sivrioğlu'nun 'Koruma Ordusu'

Yeni İmar Affı Geliyor!
»  "Halkın Evinde 2Yıllık Şeker ve Yağ Var"
»  Cuma Namazında Yolsuzluk Hutbesi
»  Tarım Kredi'den 'Bakkal' Hamlesi
»  Kabe İmamına Ayasofya'da Namaz Cezası
»  Suya İndirim Kararı Mahkemelik Oldu!
»  Batık Kredi Kartı Sayısı İkiye Katlandı!
»  Gelir Uçurumunda Türkiye Zirvede
»  Cep Telefon Tarifeleri Zamlandı
»  Kamu Bankalarından Promosyon Hamlesi
»  Vize Sıkıntısı AKPM Gündeminde
»  AnadoluJet'ten Ucuz Bilet Kampanyası
»  Asılsız Mesaj Paylaşana Kötü Haber
»  Bursa'da Halk Ekmeğe Zam
»  Asgari Ücterliye Kiralık Ev Kalmadı
»  Tanzanya'nın Bile Gerisinde Kaldık
»  Akbank'ta Kredi Kartı Sahiplerine Şok!
»  Yargıtay'dan O İddiaya Yalanlama!
»  Süt ve Süt Ürünlerine Zam Yolda
»  Mansur Yavaş'tan AKP'nin Tekklifine Veto
»  İzmir’de Aile Hekimine Pusu
»  Akşener Sigarayı BIraktı,13 Kilo Verdi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.